Нафтогаз до 1 грудня погасить борг Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз до 1 грудня погасить борг Газпрому

Енергетика
2106
НАК "Нафтогаз України" до 1 грудня поточного року погасить заборгованість за газ, поставлений у вересні, і частину заборгованості за газ, поставлений у жовтні 2008 року.
Як повідомила прес-служба "Газпрому", така домовленість була досягнута на зустрічі голови правління російського концерну Олексія Міллера і голови правління НАК Олега Дубини, що пройшла у вівторок.
"Після цього сторони продовжать переговори про реалізацію положень міжурядового меморандуму про співробітництво в газовій сфері від 2 жовтня 2008 року", - підкреслює "Газпром" .
"Як було підкреслено на переговорах, відповідно до меморандуму, перехід на прямі довгострокові контракти між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" можливий тільки за умови погашення українською стороною всієї наявної заборгованості", - відзначається в повідомленні російської компанії.
Як повідомлялося, 2 жовтня сторони підписали меморандум про співробітництво в газовій сфері. Одним із ключових положень документа є можливість переходу на прямі довгострокові відносини між "Газпромом" і "Нафтогазом України" з 1 січня 2009 року. При цьому "Газпром" зберігає можливість продавати прямо кінцевим споживачам України 7,5 млрд куб. м газу на рік. Документом також підтверджений намір поетапного переходу на ринкові, економічно обґрунтовані і взаємопогоджувані ціни на газ для України, а також тарифи на транзит газу по її території.
Умовою виконання положень меморандуму є повне погашення НАК "Нафтогаз України" всієї наявної заборгованості за поставлений газ, підкреслює "Газпром".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас