Фондові ринки Азії бурхливо ростуть на подорожчанні сировини після порятунку Citigroup — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії бурхливо ростуть на подорожчанні сировини після порятунку Citigroup

Фондовий ринок
75
Фінансові і сировинні компанії очолили зростання на фондових ринках Азії у вівторок, оскільки порятунок Citigroup Inc. американським урядом відновлює довіру до банків та економіки Сполучених Штатів, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific (крім Японії), що враховує ситуацію на 14 ринках, додав 3,4%. Японський Nikkei 225 піднявся на 2,6%, гонконгський Hang Seng - на 3,2%, австралійський S&P 500 - на 4,7%.
"Уряд США роз'яснив, що він не дасть Citigroup зазнати краху, тому інвестори вірять у те, що фінансова криза не поглибиться", - заявив Наокі Фудзівара з Shinkin Asset Management Co.
Вартість нафти з поставкою в січні підскочила в понеділок на торгах у Нью-Йорку на 9,2% - до $54,50 за барель на новинах про допомогу Citigroup, які зміцнюють впевненість учасників ринку в тому, що банки послаблять умови кредитування і попит на сировинні товари зросте. Ціна березневих ф'ючерсів на мідь піднялася на 5,9%, золото подорожчало до максимуму за 5 тижнів.
Котирування акцій найбільшої гірничодобувної компанії світу і провідного нафтовидобувника Австралії BHP Billiton Ltd. підскочили на 9,9%, вартість паперів третьої за величиною залізорудної компанії Австралії Fortescue Metals Group Ltd. - на 17%.
Ціна акцій провідної компанії Китаю з видобутку нафти і газу на шельфі Cnooc Ltd. зросла на 8,3%.
Котирування третьої за величиною сталеплавильної компанії Азії Posco додали 7,4%.
Вартість паперів LG Display Co., одного з провідних виробників РК-екранів у світі, зросла на 6,5%.
Згідно із зібраними Bloomberg даними, американський уряд витратить на відновлення фінансової системи і стимулювання економіки понад $7,76 трлн, що становить близько половини ВВП країни за рік.
США в понеділок надали гарантії щодо пулу найбільш ризикованих активів Citigroup на $306 млрд та уливання на $20 млрд.
Курс акцій Mizuho Financial Group Inc., другого за величиною банку Японії із зареєстрованих на фондовій біржі, підскочив на 9,1% на тлі зниження вартості захисту його зобов'язань від дефолта.
Вартість паперів японського виробника акумуляторів Sanyo Electric Co. впала на 5,6%, до 151 ієни, на повідомленні, що Panasonic Corp. запропонує придбати істотну частку акцій компанії за ціною 120 ієн за штуку.
Центральний банк Малайзії знизив базову процентну ставку вперше з 2003 року - на чверть процентного пункту, а також нормативи обов'язкових банківських резервів у надії, що це допоможе захистити економіку країни від світової рецесії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас