АМКУ вважає, що тарифи на проїзд у метро та електротранспорті в Києві повинні бути знижені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ вважає, що тарифи на проїзд у метро та електротранспорті в Києві повинні бути знижені

694
Антимонопольний комітет України (АМК) вважає, що тарифи на метрополітен та електротранспорт у Києві повинні бути знижені. Про це повідомив сьогодні журналістам виконуючий обов'язки голови АМК Олександр Мельниченко.
"На наш погляд, тарифи на метрополітен та електротранспорт повинні бути адекватно знижені", - сказав О.Мельниченко. При цьому він додав, що "кожна копійка збільшення тарифів повинна бути аргументована".
Крім того, за словами О.Мельниченка, при збільшенні тарифів на послуги метрополітену та електротранспорту не були проведено обговорення із громадськістю. Як повідомлялося, КМДА видала розпорядження про підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті в 3-4 рази. З 4 листопада 2 грн. коштує одна поїздка в метрополітені, якщо пасажир купує один жетон на проїзд. Проїзд у наземному транспорті коштує 1,5 грн., якщо купити квиток завчасно в кіоску, і 2 грн. - якщо купити в салоні автобуса, трамвая, тролейбуса.
Прокуратура Києва почала перевірку дотримання столичною міською державною адміністрацією законодавства під час введення нових тарифів на проїзд у громадському транспорті.
18 листопада перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов доручив КМДА знизити вартість проїзду в громадському транспорті вдвічі. Таке доручення дано за результатами наради щодо попередніх підсумків перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту в Києві.
За даними прес-служби, під час наради члени робочої групи доповіли О.Турчинову, що проаналізовані дані свідчать про необґрунтованість підвищення тарифів на транспорт і наявність можливості їх зниження, щонайменше, удвічі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас