Експерт: Ринок нерухомості вимагає реформ у комплексі з суміжними галузями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ринок нерухомості вимагає реформ у комплексі з суміжними галузями

Нерухомість
821
Ринок нерухомості України має потребу в комплексному реформуванні разом з усіма суміжними галузями, вважає директор ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" (МКДУ, Харків) Дмитро Кутовой.
"Сьогодні ринок нерухомості потребує саме комплексного реформування. Неможливо створити цивілізовані розумні правила гри, реформуючи частково лише одну з галузей, не беручи до уваги всіх змін, які необхідно провести в суміжних галузях. Неможливо реформувати систему ЖКГ, не змінивши систему земельних відносин, не ліквідувавши існуючий у нашому законодавстві сьогодні відрив земельної ділянки від об'єкта нерухомості", - сказав Д.Кутовой під час Третього міжнародного саміту Інституту Адама Сміта "Нерухомість України" у Києві в понеділок.
За його словами, система підготовки містобудівної документації не відповідає нинішнім вимогам ринку.
"Спочатку виділяються ділянки, потім проходять громадські слухання. Спочатку затверджується містобудівними радами новий проект, потім він не вписується в існуючу систему забудови", - сказав директор компанії.
На думку Д.Кутового, основним документом у системі формування містобудівної документації повинен стати детальний план території.
"Базовим документом повинен стати детальний план території. (...) Детальні плани повинні об'єднувати ті земельні ділянки, які виставляються на аукціони, чітко описуючи містобудівні обмеження по кожній з них, а все інше - від лукавого", - вважає Д.Кутовой.
Як повідомлялося, портфель проектів МКДУ перевищує 1 млн кв. м житлової і комерційної нерухомості.
Усього з 1997 року компанія здала в експлуатацію 112,6 тис. кв. м нерухомості (103,5 тис. кв. м житлової і 9,1 тис. кв. м комерційної). У цей час на стадії будівництва перебувають об'єкти загальною площею 137,7 тис. кв. м (96 тис. кв. м житлової і 41,7 тис. кв. м комерційної), на стадії проектування і перспективних проектів - 755,2 тис. кв. м.
Зокрема, компанія разом з міжнародною фінансово-інвестиційною групою Fishman Holdings (Ізраїль) із червня веде роботу над проектом будівництва торгово-розважального центру (ТРЦ) Central Park на Білгородському шосе поблизу від Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького в Харкові. Вартість реалізації проекту будівництва ТРЦ загальною площею близько 200 тис. кв. м перевищує 1 млрд грн.
ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" створено в 1997 році. Спеціалізується на девелопменті, будівництві сучасного житла та комерційної нерухомості, а також управлінні нерухомістю. Оборот МКДУ в 2007 році зріс майже вдвічі - до 225 млн грн (в 2006 році оборот склав близько 120 млн грн, в 2005-му - близько 90 млн грн, в 2004-му - 35 млн грн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас