Експерт: У найближчі два тижні індекс ПФТС коливатиметься в коридорі 240-280 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У найближчі два тижні індекс ПФТС коливатиметься в коридорі 240-280 пунктів

Фондовий ринок
241
У найближчі два тижні індекс ПФТС коливатиметься в коридорі 240-280 пунктів. Таку думку висловив керівник активами компанії Astrum Інвестиційний Менеджмент Олег Неплях.
Зокрема експерт відзначив, що в підтримку ринку надасть національна валюта, яка останнім часом дешевшає. "Валюта, що дешевшає, збільшує недооціненість ринку в доларовому еквіваленті, що створює додатковий потенціал для зростання в майбутньому. Варто відзначити, що теза про некоректність прив'язки справедливої вартості компанії до конкретної валюти вірна не тільки для компаній-експортерів. З часом, падіння валютного курсу гривні приведе і до зниження її купівельної спроможності на внутрішньому ринку, тобто збільшиться вартість більшості товарів і послуг, і відповідно, грошовий потік, що генерується компаніями емітентами акцій. Ми очікуємо, що гривня продовжить падати і в середньостроковій перспективі, виходячи з досвіду азіатських країн за часів кризи кінця 90-х. У випадку, якщо відбудеться різке знецінення гривні, зростання потенційної доларової прибутковості повинне підтримати український фондовий ринок", - вважає він.
В той же час експерт вважає, що найближчим часом не відбудеться істотного зростання фондового ринку. "Спекуляції навколо боргів "Нафтогазу" і побоювання крос дефолту як по всіх його зобов'язаннях, так і по суверенах у разі невиконання гарантій з боку держави (подібна ситуація і з "Укравтодором") сприятиме утриманню кредитного рейтингу України на високому рівні. Також продовжиться тенденція до зростання суверенного ризику дефолту - вартість страховки від дефолту п'ятирічних держоблігацій України минулої п'ятниці досягла 22%. В свою чергу зовнішні чинники не зможуть подати підтримку ринку виходячи з песимістичних очікувань з приводу динаміки світової економіки в найближчій перспективі", - упевнений О.Неплях.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас