Microsoft вперше в своїй історії випустить облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft вперше в своїй історії випустить облігації

Фондовий ринок
610
За повідомленням Bloomberg, корпорація Microsoft уперше у своїй історії випустить облігації. Софтверний гігант має намір скористатися своїм відносно стабільним кредитним рейтингом для того, щоб залучити в компанію так необхідну зараз готівку.
За даними, представленими напередодні у відомство американського біржового регулятора, компанія обговорює випуск незабезпечених боргових цінних паперів у відповідності з прийнятим на торговельному майданчику Nasdaq та у США порядком. Аналітики говорять, що раз Microsoft сповістила регулятора про прийдешній випуск облігацій, то сам по собі випуск може відбутися в будь-який зручний для цього ринковий момент.
Bloomberg відзначає, що облігаційна позика Microsoft, що рейтингується агентствами Standart & Poor´s і Moody´s Investors Service, буде без сумніву затребуваний на ринку. "Він допоможе Microsoft у нинішній момент, коли корпорація діє в режимі скорочення кеш-флоу", - говорить Бред Луц, віце-президент компанії Declaration Management & Research LLC. "Нефінансові інструменти в цілому повинні одержати теплий прийом на ринках капіталу. Там безумовно буде попит на облігації емітентів класу Microsoft".
Аналітики відзначають, що Microsoft стала першою компанією за останні 10 років, кому вдалося одержати найвищий рейтинг стабільності за шкалою S&P (це було в минулому вересні). Доходи від бондів Microsoft будуть іти з урахуванням загальних корпоративних цілей розробника софта, його майбутніх поглинань, викупів акцій і капітальних вкладень.
Нагадаємо, що минулого місяця Microsoft уже продала біржових паперів на 2 млрд доларів. Акціонери корпорації вже кілька років пропонують Microsoft здійснити випуск облігацій, однак корпорація розвернулася обличчям до цієї ідеї лише в нинішніх фінансових умовах.
За даними статистики, середня прибутковість облігацій, що мають рейтинг ААА, становить 6,1% або 384 базисних пункти.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас