Будівництво "Росії" відкладено через кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво "Росії" відкладено через кризу

Нерухомість
320
Будівництво найвищої в Європі вежі відкладено через фінансову кризу. У Москві заморожують відразу кілька проектів в сфері нерухомості. Голова девелоперської компанії Russian Land Шалва Чигиринський заявив, що будівництво вежі "Росія" припинено. Причиною він назвав важку ситуацію на фінансовому ринку.
Вежа "Росія" - один із хмарочосів на території споруджуваного ділового центру "Москва-сіті", що планувалося завершити до 2012 року. За задумом головного архітектора проекту Нормана Фостера, вежа повинна стати найвищою будівлею у Європі (612 метрів) і другою за висотою у світі.
Рішення побудувати хмарочос прийнято московською владою ще в 1994 році, і з тих пір заплановане місце будівництва вежі змінювалося п'ять разів.
"Проект "заморожений". Ми прийняли таке рішення", - сказав Чигиринський. Він додав, що для його компанії проблематично реалізовувати проекти в поточній економічній ситуації, при якій процентна ставка висока, а кредитних ресурсів немає.
За словами Чигиринського, криза відіб'ється на декількох об'єктах, над якими працює його компанія. Він пояснив, що важка ситуація склалася також з будівництвом готелю "Росія".
"Там ситуація юридична, але зараз додалася ще й економічна. Якщо ми вирішимо деякі питання, то цей проект буде реалізований, незважаючи на економічне становище", - пояснив Чигиринський.
Довгий час у Москві не було справжніх хмарочосів. Однак в 2005 році московська влада оголосила про те, що провела конференцію, присвячену безпеці висотного будівництва, і зробила висновок, що ніякого ризику немає.
"Територія абсолютно безпечна", - заявляв раніше заступник московського мера Йосип Орджонікідзе. Спочатку завершити будівництво всього міжнародного ділового центру "Москва-сіті" збиралися вже до 2007 року.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас