Citigroup розглядає можливість продажу частки активів або злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup розглядає можливість продажу частки активів або злиття

Фондовий ринок
844
Один з найбільших американських комерційних банків Citigroup Inc., що втратив 50% капіталізації за минулий тиждень, розглядає різні варіанти зміцнення свого фінансового становища, у тому числі продаж частини активів і злиття з іншим великим банком, повідомляє Reuters з посиланням на джерело ознайомлене із ситуацією.
На 21 листопада намічене засідання ради директорів Citigroup, під час якого будуть обговорюватися можливі варіанти дій.
За даними CNBC, можливими партнерами Citigroup зі злиття можуть стати Morgan Stanley, Goldman Sachs або State Street Bank. У той же час, Wall Street Journal повідомляє, що Morgan Stanley не розглядає можливість злиття з конкурентом.
Citigroup не коментує ці повідомлення, заявляючи, що її фінансове становище "дуже стійке", однак інвестори в цьому сумніваються. За підсумками торгів 20 листопада котирування акцій компанії обрушилися на 26% і перші за 13 років виявилися нижче позначки $5 за акцію. Це відбулося навіть незважаючи на повідомлення про те, що принц Саудівської Аравії Альвалід бен Талаль планує збільшити частку в капіталі Citigroup до 5%, думаючи, що акції компанії "украй недооцінені".
Citigroup зазнає збитків протягом чотирьох кварталів підряд. За цей час Citigroup втратив близько $20 млрд. На цьому тижні гендиректор Citigroup Вікрам Пандіт оголосив, що компанія має намір скоротити додатково 52 тис. робочих місць, а також зменшити витрати на 20% у порівнянні з рівнем III кварталу 2008 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас