Світові експерти розділились у думках з приводу впливу біоенергетики на ціни на продовольство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові експерти розділились у думках з приводу впливу біоенергетики на ціни на продовольство

Аграрний ринок
291
Світові експерти, що беруть участь у міжнародній конференції на тему "Біопаливо як рушійна сила стійкого розвитку", розділилися в думці із приводу впливу біоенергетики на ціни на продовольство. Конференція проходить у Сан-Паулу (Бразилія). Російську делегацію на ній очолює міністр сільського господарства РФ Олексій Гордєєв.
Як повідомляє прес-служба Мінсільгоспу з посиланням на голову відомства, "під час дискусій виявилися дві полярні точки зору щодо ступеня впливу виробництва біоетанолу і біодизеля на ціни на продовольчому ринку". "Наприклад, представники США переконані, що розвиток такого виробництва ніяк не впливає на цінову кон'юнктуру, їхні опоненти, що представляють, зокрема, країни Африки, стверджують протилежне", - заявив міністр.
У той же час, відзначив він, "всі вони сходяться на думці, що виробництво біопалива повинно ґрунтуватися на технологіях другого покоління, використанні як сировини відходів тваринництва, харчової промисловості, лісопереробки". "Це, у свою чергу, дозволить вирішувати цілу низку завдань - економічні, екологічні, соціальні, сільськогосподарські", - підкреслив Гордєєв.
У цілому учасники конференції відзначили, що країни, що володіють значними земельними і водними ресурсами (Росія, Бразилія, США), повинні використовувати свій потенціал для потреб людства, у тому числі з метою світового продовольчого забезпечення.
"Говорячи про світову фінансову кризу, учасники конференції підкреслювали, що в сільського господарства, залежно від дій урядів, є реальний шанс стати локомотивом виходу із цієї ситуації", - заявив голова Мінсільгоспу Росії. Він пояснив, що "у числі переваг сільського господарства перед іншими галузями економіки - стійкий попит на продовольство".
Інтерес до цієї актуальної теми проявили представники більш ніж 30 країн світу, у числі яких не тільки фахівці в сфері сільського господарства, але й інших сфер, пов'язаних з розвитком біоенергетики.
У рамках тематичних "круглих столів" учасники конференції обговорюють теми - "біопаливо та енергетична безпека: перехідний період структури енергетики, джерела диверсифікованості, збільшення доступу до енергії", "біопаливо і стабільність: продовольча безпека, одержання доходів, виклики екосистемам", "біопаливо та інновації: дослідження і розробки, наступне покоління біопалива, можливості для науки та технології", "біопаливо і світовий ринок: правила торгівлі, технічні аспекти, соціальні і природоохоронні стандарти".
У роботі конференції бере участь більша частина кабінету міністрів Бразилії, включаючи голову МЗС Селсу Аморіма. У закритті пленарного засідання візьме участь президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас