Індекси в Європі впали в четвер більш ніж на 3% на статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі впали в четвер більш ніж на 3% на статданих зі США

Фондовий ринок
79
Європейські фондові індекси впали в четвер більш ніж на 3% на негативних даних з безробіття в США, що підвищили побоювання подальшого погіршення корпоративних прибутків на тлі глобальної рецесії, повідомляє агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 звалився в ході торгів на 3,6% - до 186,75 пункту - мінімального рівня з квітня 2003 року. З початку 2008 року індикатор втратив вже 49%, цей рік може стати для нього найбільш несприятливим з початку відстеження даних в 1987 році.
Акції нафтових компаній подешевіли на тлі зниження вартості нафти.
Число американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня збільшилося на 27 тис. - до 542 тис., максимуму з 1992 року. Аналітики очікували зниження цього показника на 11 тис. Кількість людей, які продовжують одержувати допомогу з безробіття, за тиждень, що завершився 9 листопада, збільшилася до 4,012 млн - найвищого рівня з грудня 1982 року.
Крім того, жовтневий індекс випереджальних економічних показників знизився більш значно, ніж очікували експерти, а індикатор виробничої активності у Філадельфії впав до мінімуму за 18 років.
"Все буде погано ще якийсь час, - відзначає управляючий Aegon Asset Management Саймон Картер. - Поки рано закладати в ціни акцій початок відновлення економіки".
Вартість акцій Shell, найбільшої нафтової компанії Європи, опустилася на 5,4%, Total - на 4,4%. Ціна нафти марки Brent впала в четвер нижче $50 за барель вперше з травня 2005 року, WTI опустилася нижче цього рівня вперше із січня 2007 року.
Котирування паперів гірничодобувних компаній також знижуються в четвер слідом за падінням вартості міді. Мідь подешевіла в Лондоні на 3,1% на побоюваннях, що її поставки можуть перевершити попит на метал в умовах глобального економічного спаду.
Ціна акцій Rio Tinto Group впала на 10%, BHP Billiton Ltd., найбільшої гірничодобувної компанії Європи, - на 8,7%
Вартість паперу Deutsche Bank впала на 9,4%, ING - на 8,9%.
Згідно з прогнозом експертів, прибутки фінансових компаній, що входять в індекс Stoxx 600, знизяться в середньому на 48% цього року, тоді як для інших компаній цей показник складе 10%.
Котирування цінних паперів Air France-KLM подешевіли на 5,3%. Прибуток найбільшої авіакомпанії Європи в другому фінансовому кварталі впав на 49% через високі витрати на паливо.
Вартість акцій Royal Ahold NV підскочила на 8,9% після того, як власник мережі супермаркетів опублікував дані про прибуток у третьому кварталі, що перевищили очікування аналітиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас