Ющенко: Тарифи на послуги ЖКГ повинні бути економічно обґрунтованими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Тарифи на послуги ЖКГ повинні бути економічно обґрунтованими

Енергетика
192
Тарифи на житлово-комунальні послуги повинні бути економічно обґрунтованими і ставити споживачів цих послуг у рівні умови. Так президент Віктор Ющенко прокоментував своє рішення про скасування підвищення таких тарифів у Києві.
"У цьому питанні повинна обов'язково бути економічна доцільність", - сказав президент в інтерв'ю "5-му каналу", повідомляє в четвер прес-служба глави держави.
Він нагадав, що тарифи повинні бути погоджені з Національною комісією регулювання енергетики, що формує логіку тарифної політики та володіє відповідними економічними розрахунками.
"Підвищення тарифів, що здійснив київський мер, кратно перевищує рекомендації НКРЕ", - сказав президент. Він підкреслив у той же час, що є прихильником того, щоб комунальна система міста працювала на умовах окупності своєї діяльності.
Ще однією підставою для скасування рішень мера Києва про підвищення тарифів є їхній дискримінаційний характер відносно деяких споживачів, зокрема, комерційних структур. "Ми повинні керуватися рівним принципом, а якщо хтось хоче зробити диференціацію, вона повинна робитися в законному порядку", - пояснив президент.
В.Ющенко також указав, що відповідно до законодавства встановлення тарифів є компетенцією органів місцевого самоврядування, таким чином, відповідні рішення в Києві повинна була приймати міська рада.
"Я розраховую на те, що мер міста ще раз уважно розгляне цю пропозицію і погодить свої дії із НКРЕ, внесе відповідні пропозиції київської міської сесії, як того вимагає закон, і Київська міська рада прийме відповідні рішення, які я підтримаю", - резюмував голова держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас