Куйбіда: У разі виконання умов меморандуму та антикризових заходів житло подешевшає на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куйбіда: У разі виконання умов меморандуму та антикризових заходів житло подешевшає на 20%

Нерухомість
916
Виконання умов меморандуму про взаєморозуміння з будівельними компаніями і виробниками будматеріалів, а також прийняття антикризового закону в будівельній галузі приведуть до зниження вартості житла мінімум на 20%. Таку думку сьогодні висловив журналістам міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда.
На його думку, якщо буде обмежена рентабельність будівельних компаній, подешевшають будматеріали, а парламент прийме закон, поданий Мінрегіонбудом, і в такий спосіб участь на паях забудовників у розвитку інженерної і соціально-транспортної інфраструктури міст зведеться до нуля, то собівартість квадратного метра житла істотно знизиться. "Як мінімум на 20%", - уточнив він.
У той же час президент асоціації "Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів і виробів" Іван Салій відзначив, що частка будівельних матеріалів у собівартості житла становить 50%.
На його думку, щоб здешевити будівництво житла, необхідно, щоб виконувалися укази Президента про доступне житло, зокрема, земля для будівництва будинків повинна виділятися безкоштовно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас