У Києві почались аварійні відключення тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві почались аварійні відключення тепла

Енергетика
1617
Як повідомили в АЕК "Київенерго", 19 листопада внаслідок примусового зниження тиску газу на ТЕЦ-6 "Київенерго" спрацював захист від зниження тиску газу перед пальниками казана. Таким чином, блок №1 ТЕЦ-6 (потужність 250 Мвт) був аварійно відключений від мережі. Внаслідок цього, температура прямої мережевої води знизилася до 50° С.
Крім того, на ТЕЦ-5 внаслідок примусового зниження тиску газу сьогодні відбулося аварійне розвантаження блоку потужністю 250 МВт до мінімально допустимого рівня генерації. Через ці ж причини аварійно відключені два водонагрівальних казани ТЕЦ-5, що привело до зниження прямої мережевої води до 54° С, повідомляє УНІАН.
За даними компанії, внаслідок примусового зниження тиску газу на київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 зниження температури вплинуло на опалення 9 тис. 197 споживачів. Недогрів відчули 4 тис. 995 житлових будинків, 184 лікувальні установи, 276 дитсадків, 233 школи, 3509 відомчих установ. У цілому, невиконання температурного графіка теплоносія вплинуло на якість послуг гарячого водопостачання і централізованого опалення для 2 млн. жителів Києва.
Технічний директор АК "Київенерго" Юрій Гладишев, коментуючи ситуацію, відмітив, що компанія неодноразово попереджала про ймовірність аварійного відключення блоків ТЕЦ, але питання постачання природного газу на енергооб’єкти компанії дотепер не вирішується.
Нагадаємо, учора в "Київенерго" заявили, що відсутність лімітів на постачання газу "Київенерго" привело до зниження температури в тепломережах Києва, а примусове обмеження з боку газопостачальних компаній відбулося через борги "Київенерго" за споживання газу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас