Індекс ПФТС перейшов у зелену зону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС перейшов у зелену зону

Фондовий ринок
309
Індекс ПФТС у середу виріс на 0,46% (1,23 пункту) - до 267,95 індексного пункту. "Активність торгів як на українському ринку акцій, так і на основних світових майданчиках була сьогодні вкрай низькою, однак це не перешкодило індексу ПФТС завершити день у зеленій зоні", - стверджує брокер ІК Concorde Capital Андрій Супранонок.
Найбільші обсяги торгів пройшли по паперах Запорізького абразивного комбінату (4,7 млн. грн.), Славутського содового заводу (2,45 млн. грн.) і НАСК "Оранта" (1,9 млн. грн.). "День для біржових гравців був ледве більш активним, ніж вчора: значна частина угод була проведена ще до відкриття торгів, - говорить Олег Дрижак, аналітик Foyil Asset Management Ukraine.- Курсова нестабільність гривні і високий курс долара до 14.30 остудили інтерес нерезидентів до продажів акцій". Інтерес до покупки перевищив інтерес до продажу активів. У той же час з'явився невеликий попит на деякі неліквідні папери.
"Одними з паперів, що найбільш торгувалися протягом торговельної сесії, були акції "Укрнафти", зростання яких за підсумками дня склало 3,84%",- відзначив Андрій Супранонок. Найбільша кількість угод пройшла по акціях "Центренерго" (10 угод на суму 260 тис. грн.), "Мотор Січ" (дев'ять угод на 439 тис. грн.) і, власне, "Укрнафти" (11 угод на 660 тис. грн.).
За його словами, у цілому глобальне економічне тло залишається негативним. "З виходом чергової порції статистичних даних у США і на інших глобальних ринках вже ні в кого не залишається сумнівів, що світова економіка вступила в період рецесії, - говорить пан Супранонок. - Серйозні наслідки цього інтегровані у світову економіку країни відчують на собі наступного року. Експортоорієнтована Україна - не виключення".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас