У 2010-му квартири подорожчають? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2010-му квартири подорожчають?

Нерухомість
3941
Якщо на ринку нерухомості в терміновому порядку не будуть вжиті адекватні антикризові заходи, в 2010 році може спрацювати ефект "відкладеного попиту", що приведе до різкого подорожчання квартир.
На подібні прогнози експертів наштовхують події, що відбуваються на ринку нерухомості. У зв'язку із кризою багато компаній-забудовників призупинили роботи на невизначений час, що в майбутньому може привести до різкого збільшення дефіциту пропозицій на ринку первинної нерухомості.
В Україні може повторитися ситуація Москви 2005 року, коли після своєрідного будівельного буму всі очікували зниження цін, але забудовникам виявилося простіше "заморозити" будівництва, ніж знизити ціни. У результаті, замість зниження трохи пізніше відбувся стрибок ціни на 20%.
"Житлові проблеми українців нікуди не дінуться. Люди як і раніше будуть шукати можливості купити квартиру. Нерухомість усе ще найнадійніший спосіб інвестування. Відкладаючи покупку "до кращих часів", кожен громадянин вносить свою часточку у формування "відкладеного попиту", що не дасть цінам на нерухомість обвалитися", - коментує ситуацію начальник відділу продажів компанії НБК Шостя Дмитро Миколайович.
Компаніям, які заморозили свої будівництва в 2008, в 2010 році буде складно відновити та закінчити роботи. Однак учасники ринку сходяться в одному: стабільні компанії, що продовжують будівництво і зараз, переживуть кризу, стануть основою ринку нерухомості в післякризовий час, і незабаром будуть диктувати свої умови ринку.
У такій ситуації українцям залишається сподіватися тільки на антикризові заходи уряду, які повинні стабілізувати ситуацію на ринку нерухомості і не допустити різких стрибків цін.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас