InBev оголосила про поглинання Anheuser-Busch за 52 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

InBev оголосила про поглинання Anheuser-Busch за 52 млрд. дол.

Фондовий ринок
456
Бельгійська InBev стала провідним у світі виробником пива, поглинувши американську Anheuser-Busch за $52 млрд. Об'єднана компанія буде називатися Anheuser-Busch InBev.
InBev оголосила сьогодні, що одержала всі необхідні дозволи від ринкових регуляторів. Торгівля акціями Anheuser-Busch була зупинена в понеділок. Тепер почнеться процедура їхнього викупу по $70 за штуку.
Anheuser-Busch виробляє більше половини всього пива в США, у тому числі широко відомий бренд Budweiser, однак слабо представлена за межами своєї країни. InBev, у свою чергу, володіє сотнями невеликих локальних марок пива по усім світі.
У планах нового пивного гіганта активне просування Budweiser на ринки країн, що розвиваються, зокрема, досягнення 20-процентної частки на ринках Росії та Китаю. Дана стратегія направлена на компенсацію споживання, що скорочується, пива в Північній Америці і Європі, де покупці усе активніше переходять на вино та інші напої.
У керівництві InBev заявляють, що з оптимізмом дивляться в майбутнє, незважаючи на бурхливу світову кризу. Навіть при падінні попиту на пиво компанія виграє в результаті зниження цін на пивні інгредієнти та алюміній для пивних банок.
Аналітики прогнозують збільшення продажів пива в 2009 р. усього лише на 3%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас