Індекси Європи виросли у вівторок на 0,5-1,1% на тлі підйому ціни нафти, позитивної звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи виросли у вівторок на 0,5-1,1% на тлі підйому ціни нафти, позитивної звітності

Фондовий ринок
67
Європейські фондові індекси зросли у вівторок на 0,5-1,1% тлі зростання вартості нафти, а також сильної звітності Hewlett-Packard Co. і Home Depot, повідомляє агентство Bloomberg.
Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася в ході торгів на 75 центів (1,4%) - до $55,7 за барель. Вартість акцій Total підскочила на 4,6%, BP - на 4,1%, Shell - на 3,9%.
Сильна квартальна звітність американських Hewlett-Packard й Home Depot також потримала ринок, показавши, що компанії успішно справляються з погіршенням ситуації в економіці.
Hewlett-Packard, найбільший світовий виробник персональних комп'ютерів, збільшив за підсумками четвертого фінансового кварталу, що завершився в жовтні, чистий прибуток і виторг. Згідно з попередніми даними, чистий прибуток за квартал виріс до $0,84 розраховуючи на акцію. Виторг збільшився до $33,6 млрд.
Прибуток Home Depot, найбільшої у світі мережі магазинів товарів для дому, знизився за підсумками минулого кварталу менш значно, ніж очікувалося, крім того, компанія підтвердила прогноз доходів на цей рік.
Квартальні показники американських компаній "здаються переконливими для ринку", відзначає управляючий Agilis Gestion у Парижі Арно Скарпаци. Акції європейських компаній, імовірно, "перепродані", говорить він.
Коефіцієнт відношення котирувань паперів індексу Dow Jones Stoxx 600 до опублікованих прибутків становить 9, що нижче середнього рівня за останні чотири роки (14).
Вартість паперів Alcatel-Lucent SA, найбільшого у світі виробника телекомунікаційного обладнання, підскочила на 4,8% на повідомленні Dassault Aviation про ексклюзивні переговори з Alcatel про покупку її частки в компанії Thales за 1,56 млрд євро.
Підтримку європейському фондовому ринку надали також заяви глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке. "Є деякі ознаки того, що ситуація на кредитних ринках, хоча й досить напружена, але поліпшується", - заявив Бернанке, виступаючи у вівторок у комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу США.
Акції BNP Paribas подешевіли за підсумками торгів на 5,1%, UBS - на 3,5%. Вартість страховки боргових зобов'язань банків від можливого дефолта зросла у вівторок до максимального рівня за рік.
Папери Burberry, британської мережі магазинів модного одягу, впали в ціні на 13%. Доподатковий прибуток у цьому фінансовому році, імовірно, буде відповідати середнім або найбільш низьким очікуванням аналітиків, прогнозують у компанії.
Згідно з прогнозом експертів, прибуток компанії впаде в 2008 році на 10%, тоді як ще на початку року очікувалося його збільшення на 11%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас