Нафтові компанії очікують падіння цін до 40 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові компанії очікують падіння цін до 40 дол. за барель

Енергетика
1103
Національні нафтові компанії в різних країнах світу очікують подальшого зниження цін на нафту і навіть при нинішніх рівнях скасують багато запланованих інвестиційних проектів, заявив голова китайської державної нафтової групи, повідомляє 18 листопада Financial Times.
На недавній зустрічі національних нафтових компаній у Пекіні прогнозувалося, що нафтові ціни впадуть приблизно до $40 за барель, заявив генеральний директор China National Offshore Oil Corporation ( CNOOC ) Фу Ченью (Fu Chengyu) на конференції в Барселоні.
"У той момент усі розуміли, що нафтові ціни будуть знижуватися далі, - заявив Фу. - Ніхто не знав, до якого рівня вони опустяться, але більшість учасників говорила, що приблизно до $40".
Він додав, що в пекінській зустрічі, що проходила 17 або 18 жовтня, брали участь 27 компаній з 23 країн, однак назвати учасників він відмовився. Він назвав тон зустрічі, де обговорювалося падіння цін, "панічним". На думку топ-менеджерів, після падіння ціни на нафту повернуться до рівня $50-$55, однак й у такому випадку інвестиції в нові проекти будуть сильно урізані, сказав він.
"Якщо ціна нафти втримається в районі $50-$55, це буде означати скасування національними нафтовими компаніями як мінімум 60% проектів, закладених у їхні бюджети, протягом року-двох, - сказав Фу. - Коли компанії складали кошториси цих проектів, вони опиралися на ціну $70, $80 або навіть $100 за барель. Звичайно, вони постараються завершити вже початі проекти, але ті, які ще не початі, будуть відкладені або скасовані. У компаній просто не буде на них грошей".
Фу додав, що зменшення видобутку державами, що входять в Організацію країн-експортерів нафти, на думку учасників пекінської зустрічі, буде неефективним. "Багато хто говорив, що, якщо ОПЕК скоротить видобуток, це не принесе результатів, на які розраховує картель", - заявив він.
Навіть після того як ОПЕК оголосила про зменшення видобутку на 1,5 млн. барелів на день, світові ціни на нафту продовжили зниження, підкреслив Фу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас