У Партії регіонів пропонують обмежити зарплату прем'єр-міністра на час економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Партії регіонів пропонують обмежити зарплату прем'єр-міністра на час економічної кризи

436
Народний депутат від Партії регіонів Михайло Папієв пропонує обмежити заробітну плату прем'єр-міністра на час економічної кризи. Про це говориться в проекті закону України "Про оплату праці вищих посадових осіб на період виходу країни із кризи", зареєстрованому сьогодні депутатом у Верховній Раді.
Проектом передбачене внесення зміни в статтю 56 закону України "Про Кабінет Міністрів України" у частині обмеження на час кризи посадового окладу прем'єр-міністра України на рівні семи розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установлених законом про державний бюджет України на відповідний рік (тобто в нинішніх умовах посадовий оклад зменшиться з 6 тис. 640 грн. до 4 тис. 683 грн.).
Також на цей період пропонується обмежити максимальний рівень щомісячної зарплати прем'єр-міністра п'ятнадцятьма прожитковими мінімумами для працездатних осіб. У такий спосіб граничний розмір зарплати обмежується сумою 10 тис. 036 грн.
Відповідно до постанови Кабміну від 30 червня 2005 року №510 "Про оплату праці керівників державних органів", посадові оклади керівників державних органів установлюються у відсотках до посадового окладу прем'єр-міністра України. У такий спосіб посадові оклади і щомісячні заробітні плати керівників державних органів також будуть обмежені.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас