Ціни на квартири у Києві знизились, досягнувши 2636 дол./кв.м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на квартири у Києві знизились, досягнувши 2636 дол./кв.м

Нерухомість
2524
За даними інформаційно-аналітичного порталу Канзас за період з 10 по 17 листопада 2008 року індекс вартості вторинної нерухомості Києва знизився на 19$. На сьогоднішній день вартість квадратного метра становить 2636$/кв.м.
Таким чином, ціни на вторинне житло столиці продовжують падати. За підсумками минулого тижня середня вартість квадратного метра знизилася на 0,7%.
Загальний "застій" на ринку нерухомості, неприступність іпотеки і високий курс долара не сприяють купівельній активності. Продавці продовжують знижувати ціни, також охоче йдуть на торг для реальних покупців. Однак, у нинішніх складних умовах їх мізерна кількість.
Аналізуючи динаміку поведінки індексу вартості, слід зазначити, що з початку вересня середня вартість вторинного житла подешевшала, приблизно на 6%. Через чітку негативну динаміку, аналітики компанії "Канзас" прогнозують подальше зниження цін на житлову нерухомість столиці.
Індекс вартості є індикатором поточного рівня цін на житло. Він не відображає ціну якоїсь конкретної квартири, а є загальноринковим показником. Зростання або зниження цього показника слугує індикатором підвищення або зниження загального рівня цін на житло в місті. А зміна ціни кожної окремої квартири є приблизно пропорційна зміні індексу вартості.
Другим показником, що розраховується для аналізу динаміки цін на ринку житла, є індекс цінового очікування. Цей показник має подвійний логічний зміст. З одного боку це індикатор темпів зміни цін на ринку нерухомості (% на місяць), а з іншого боку - значення похідної індексу вартості.
Індекс цінового очікування вторинної нерухомості Києва за минулий тиждень знизився на 0,3%. У цей час, індекс очікування перебуває в негативній області і становить -0,7%. Поточне значення індексу очікування дає підстави припускати подальше зниження цін на житло Києва.
Індекс очікування є єдиним на сьогоднішній день обґрунтованим математичним інструментом аналізу динаміки цін на ринку житла. Він допомагає відслідковувати приховані внутрішні процеси ринку нерухомості. Значення індексу дозволяють уявити темпи приросту цін на найближчі місяці. Індекс очікування слугує інструментом оцінки своїх дій з вкладення коштів, допомагає стежити за прихованими тенденціями, знаходити важливі закономірності ринку нерухомості. Підвищення індексу очікування дає підстави припускати подальше підвищення цін на житлову нерухомість. Зниження індексу до нуля означає стабілізацію ринку, а негативне значення означає можливе зниження цін.
Третім показником, що розраховується компанією "Канзас" для вторинного ринку нерухомості Києва, є індекс прибутковості. Цей індекс дозволяє проводити зручний моніторинг поточної прибутковості вкладень у нерухомість, не вдаючись до самостійних обчислень. Розрахунок індексу прибутковості здійснюється за новою методикою, що дозволяє побачити місячну ставку прибутковості нерухомості, а саме, індекс прибутковості розраховується як сума приросту вартості квартири за минулий місяць і місячного доходу від здачі квартири в оренду. Індекс прибутковості за новою версією компанії "Канзас" виражається у відсотках за місяць.
Індекс прибутковості вторинного житла за жовтень 2008 р. знизився на 2,0%. Поточне значення індексу перебуває в негативній області і становить -0,9%. За даними Національного банку України, річна середньозважена ставка прибутковості по довгострокових банківських депозитах на вересень 2008 року склала 10,9% річних, тобто 0,91%/місяць. Таким чином, на сьогоднішній день, банківський депозит є більш привабливим для вкладення грошей, ніж столичне житло.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас