У Києві хочуть добитися згоди СОТ і МВФ на підвищення імпортних мит і квотування імпорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві хочуть добитися згоди СОТ і МВФ на підвищення імпортних мит і квотування імпорту

613
У секретаріаті президента вважають, що при узгодженні зі Світовою організацією торгівлі (СОТ) і місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна може підняти імпортні мита і квотувати імпорт, повідомив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу в Києві у вівторок.
О.Шлапак нагадав, що відповідно до указу президента уряд повинен вивчити можливість підняття імпортних мит, квотування імпорту і провести консультації щодо даного питання і провести відповідні консультації із СОТ і місією МВФ.
За його словами, якщо буде знайдено розуміння в міжнародних організаціях, то "ми вважаємо за можливе застосувати такі заходи в нашій державі".
Відповідаючи на уточнююче запитання, по яких видах товарів можуть бути підняті ввізні мита, О.Шлапак сказав, що це стосується сільськогосподарської галузі, автомобілебудування і товарів споживання. Він уточнив, що це може стосуватися окремих товарів даних галузей. У сільському господарстві, за словами О.Шлапака, це в першу чергу група м'ясних продуктів, імпорт яких значно обмежує виробництво м'яса в Україні.
На питання, до якої процентної ставки припускають підняти ввізні мита по окремих видах товарів, заступник голови секретаріату президента відповів, що орієнтовно мова йде про додавання до чинної ставки 10-12%.
Він також уточнив, що в цей час щодо даного питання йдуть консультації із профільним комітетом Верховної Ради.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас