Єврокоміссія: Автопромисловості не можна допомагати так само, як фінсектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокоміссія: Автопромисловості не можна допомагати так само, як фінсектору

799
Європейській автобудівельній галузі не слід розраховувати на таку ж допомогу держави, яка була надана фінансовому сектору, і власті не повинні йти на несправедливі послаблення для автомобільних компаній, заявила у вівторок комісар ЄС по антимонопольній політиці Нілі Крес, передає Reuters.
"Не можна порівнювати автомобільну галузь з фінансовим сектором. Якщо фінансова система вийшла з ладу, з нею покінчено. Ми просто вирішили дати засіб для підтримки кровообігу", - сказала Н.Крес журналістам, пояснюючи, чому Євросоюз направив мільярди євро на підтримку банків.
Європейські автовиробники попросили власті виділити їм до 40 млрд євро (50,5 млрд дол.), щоб вони могли пережити спад в економіці. Єврокомісія повинна обнародувати своє рішення про надання пакету допомозі 26 листопада.
Проте Н.Крес вважає, що автопрому не варто чекати послаблень, подібних тим, на які ЄС пішов ради фінансових компаній.
"Мені здається життєво необхідним, щоб всі грали на рівних правах і щоб (автомобільна галузь) отримала відповідь з урахуванням (загально) європейських інтересів", - сказала Н.Крес, відмовившись прокоментувати зміст підготовлюваного пакету.
Н.Крес сказала, що не в курсі положення справ в Німеччині, яка пішла на ряд "розумних", на її думку, заходів, про "результати яких судити поки рано".
Н.Крес вказала, що інші сектори економіки також страждають від наслідків рецесії і що антимонопольних законів поки ніхто не відміняв.
"Нам треба бути строгими. Нам слід пам'ятати, що якщо хтось не підпадає під дію закону про конкуренцію, якийсь час це може допомогти одному з членів співтовариства, але наступного тижня він вже програє, якщо кожен почне виступати зі своїми пропозиціями", - сказала Н.Крес.
Н.Крес вважає, що ухвалювати рішення треба, враховуючи їх можливі віддалені наслідки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас