Експерт: Ситуація у банківській сфері України стабілізується у лютому-березні 2009р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ситуація у банківській сфері України стабілізується у лютому-березні 2009р.

2205
Ситуація в банківській сфері України стабілізується в лютому-березні 2009 року, вважає голова правління "Терра Банку" (Київ) Сергій Щербина.
"Думаю, (ситуація в банківській сфері - ред.) стабілізується в лютому-березні майбутнього року (...) Коли врегулюються всі питання із Промінвестом і з іншими банками, які були продані, весь ажіотаж із приводу зняття депозитів мине, і почнеться динаміка приросту депозитних вкладів. Тобто на початку весни люди знову почнуть повертати гроші в банки, тому що просто тримати їх у панчохах або в скляних банках на сьогоднішній день нема рації", - наводить його слова прес-служба банку.
За оцінкою банкіра, проблеми в роботі міжбанківського ринку в країні значною мірою були привнесені іноземними банками. "Міжбанківський український ринок переживає не найкращі часи. Спровокували цю ситуацію, звичайно ж, іноземні банки. Вони перенесли проблеми, які їх торкнулися за кордоном, на свої українські дочірні структури. А ті, відповідно, почали закриття лімітів між банками в Україні. І на сьогодні залишилося не більше 15 банків, які довіряють один одному, всі інші - поза міжбанківським ринком", - сказав С.Щербина.
Банкір прогнозує ревальвацію курсу гривні до весни майбутнього року до 5 грн/$1.
"Всі нинішні тенденції дають підставу припускати, що до кінця року курс долара буде 5,5 грн/$1. А в наступному році, до весни - 5 грн/$1, а то й менше", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас