Медведєв: На боротьбу з наслідками фінансової кризи в РФ може бути виділено більше 5 трлн рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: На боротьбу з наслідками фінансової кризи в РФ може бути виділено більше 5 трлн рублів

249
На боротьбу з наслідками фінансової кризи в Росії може бути виділено більше 5 трлн руб., заявив президент РФ Дмитро Медведєв, виступаючи на засіданні Держради в Іжевську (Удмуртія). Він не виключив, що все на стабілізаційні заходи буде витрачено близько 5 трлн руб. "Але це теж не остаточна цифра, - сказав президент РФ. - Ми чудово розуміємо, що масштаби проблем такі, що, можливо, потрібно буде ухвалити додаткові рішення".
Д.Медведєв підкреслив, що Росія розвиватиме досягнуті на саміті "двадцятки" домовленості у власному законодавстві і виконуватиме узяті на себе зобов'язання. "Росія разом з іншими державами готова створювати механізми, які формуватимуть нову фінансову систему і одночасно блокувати помилкові рішення, які можуть прийматися в інших країнах. Треба, звичайно, при цьому і за своїми рішеннями стежити", - підкреслив він.
Президент додав, що федеральна влада надасть підтримку регіонам, зокрема фінансову, по боротьбі з наслідками світової фінансової кризи. "Дуже важлива проблема - наповнення регіональних бюджетів", - сказав він. За словами президента РФ, в даний час опрацьовується питання про збільшення відповідних грошових коштів, які будуть направлені на підтримку суб'єктів РФ. Регіонам будуть також надані бюджетні кредити на покриття касових розривів. "При цьому ми не повинні забувати і про вдосконалення міжбюджетних відносин. Це додатковий ресурс в реалізації довгострокових національних пріоритетів", - відзначив президент.
Д.Медведєв закликав глав регіонів приділити особливу увагу підтримці малого бізнесу, зокрема зниженню адміністративних бар'єрів, фінансовій і інфраструктурній підтримці.
Крім того, за словами президента РФ, Росія повинна сформувати систему підтримки експорту і зайнятися пошуком нових ринків збуту. "Зараз дуже важливо сформувати умови для підтримки експорту - і на федеральному рівні, і на регіональному рівні, стимулювати і освоєння, і розширення нових ринків", - відзначив Д.Медведєв. За його словами, мова йде про дуже непростій системі просування російської продукції. "Особливо в умовах, коли держави, не дивлячись на всякого роду заклики, все одно прийматимуть протекціоністські заходи", - додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас