АМКУ порушив справу за фактом підвищення у Києві комунальних тарифів для офісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справу за фактом підвищення у Києві комунальних тарифів для офісів

443
Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками антиконкурентних дій з боку Київської міської державної адміністрації у сфері підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.
На переконання АМКУ, столична влада підвищила тарифи на комунальні послуги для юридичних осіб без належного економічного обґрунтування.
Крім того, АМКУ встановив, що КМДА встановила тарифи, виходячи з суб’єктивних міркувань. "Мають місце зафіксовані в розпорядженнях КМДА факти, коли для підприємств передбачено плату втричі та навіть вп’ятеро більше їх конкурентів", - йдеться в повідомленні АМКУ.
"Застосований Київської владою підхід ставить зазначені підприємства у нерівне становище та може призвести до спотворення конкуренції. Аргументи підприємців, озвучені під час слухань, чітко засвідчили, що підвищення комунальних тарифів неодмінно перекладеться на товари і послуги для громадян.", - прокоментував прийняте рішення в. о. голови комітету Олександр Мельниченко.
Нагадаємо, Київрада доручила КМДА підвищити в 10 разів тарифи на житлово-комунальні послуги для комерційних підприємств.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас