Голова ради НБУ Порошенко за підвищення мита на імпорт автомобілів з 10 до 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ради НБУ Порошенко за підвищення мита на імпорт автомобілів з 10 до 25%

1526
Голова ради Національного банку Петро Порошенко виступає за підвищення мита на імпорт автомобілів з 10 до 25%.
Про це він повідомив у ході першої міжнародної конференції "Autoprom.ua-2008".
З його слів, при різкому скороченні золотовалютних резервів і збільшенні дефіциту зовнішньоторговельного балансу Світова організація торгівлі дозволяє впроваджувати заходи щодо обмеження імпорту.
Зі слів Порошенка, найбільш раціональним заходом є підвищення ввізного мита на імпорт автомобілів хоча б до того рівня, що був до вступу України в СОТ (25%).
Глава ради НБУ вважає необґрунтованими заяви імпортерів проти можливого підвищення мита, оскільки цей захід має за мету не просте збільшення прибутковості автомобілебудівників, а державні інтереси як у макроекономічній сфері, так і в промисловій.
Також Порошенко заявив про можливість атидемпінгових розслідувань проти імпорту автомобілів, оскільки в ряді країн (США, Німеччина й інші) держава надає преференції автовиробникам.
Як повідомляло агентство, у червні Рада продовжила до кінця року дію деяких мит, які знижувалися у зв'язку із вступом України у СОТ (у тому числі й мито на імпорт автомобілів, що знизилася з 25% до 10%), однак Президент Віктор Ющенко ветував цей закон.
Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів виступає проти підвищення мит на імпорт автомобілів з 10 до 25%
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас