Фінансисти піаряться на негативі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансисти піаряться на негативі

Фондовий ринок
232
Жовтень виявився вкрай несприятливим для фондовиків. Індекс ПФТС знизився на 31,71%. Відкриті фонди втратили 15,66% чистих активів. Хвиля скорочень торкнулася фахівців з комунікацій.
Зокрема, піарщиків звільнили "Альфа-Капітал" та "Мілленіум Капітал". У деяких компаніях з декількох фахівців зі зв'язків з громадськістю та пресою залишився тільки один.
На такому похмурому тлі появи компаній у ЗМІ зводилися до коментарів кризи. Як виявилося, негатив не перешкода для піару. У сегменті ІК кількість згадувань виявилася приблизно такою ж, як у вересні. Лише серед КУА перевищити сотню згадувань змогли три компанії. У вересні сотників було вісім. "Достатня кількість згадувань ІК була пов'язана з кризою в різних галузях і ситуацією з Промінвестбанком. Багато інформації про скорочення співробітників"," відзначили в "Контекст-Медіа".
З позитива помічені лише два інформприводи. Перший - ЗАТ "Чумак", частина акцій якого належить "Драгон Капітал", цього року планує збільшити продажі на 62,7%. Другий - компанія "Сократ-Азія", що входить в ІГ "Сократ", одержала ліцензію на торгівлю цінними паперами в Узбекистані.
Двійка лідерів залишилася попередньою - "Драгон Капітал" та "Конкорд Капітал". У них на рахунку 648 і 595 згадувань - рівно на рівні вересня. Третє місце посів ІГ "Сократ" (574 згадування), змістивши із цієї позиції "Ренесанс Капітал Україна" (457). На п'ятому місці традиційно залишилася "Трійка Діалог Україна" (445).
"Згадування "Драгон Капітал" пов'язані з коментарями ситуації з Промінвестбанком, переглядом кошика індексу KP-Dragon, а також з успіхами ЗАТ "Чумак". "Конкорд Капітал" згадувався у зв'язку зі зміною компанії в раді асоціації ПФТС, у прогнозах і коментарях аналітиків. Згадування "Ренесанс Капітал" було частково обумовлено зміною глави компанії", - повідомляють в "Контекст-Медіа".
Серед компаній з управління активами трійка лідерів залишилася колишньою. Олег Морква з "Інеко-інвест" (259 згадувань) у черговий раз довів, як багато може сказати один спікер. Його прикладу наслідували Андрій Радченко та Сергій Уткін. Вони допомогли "ПІО Глобал Україна" одержати 206 згадувань. Tiger Asset Management (165 згадувань проти 211 у вересні) посіла третє місце завдяки коментарям Сергія Бовтенка, Юрія Ушакова та публікаціям про те, що КУА подала до ДКЦПФР звіт по своїм першим трьом інвестиційним фондам.
Активну рекламну кампанію серед КУА весь місяць вела лише "Спарта". При цьому складається враження, що компанію поки мало цікавить згадування у ЗМІ.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас