Перший віце-прем'єр доручив знизити вдвічі ціни на проїзд у міському транспорті Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший віце-прем'єр доручив знизити вдвічі ціни на проїзд у міському транспорті Києва

1413
Перший віце-прем'єр України Олександр Турчинов доручив Київській міськдержадміністрації привести тарифи на послуги пасажирського транспорту в Києві до обґрунтованого рівня, тобто зменшити, принаймні, удвічі.
Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра у вівторок, під час наради щодо попередніх підсумків перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту в Києві під головуванням Турчинова члени робочої групи доповіли про відверту протидію КМДА і підлеглих їй структур в одержанні об'єктивної інформації. У той же час уже проаналізовані дані свідчать про необґрунтованість підвищення тарифів на транспорт і наявність можливості їх зниження, принаймні, удвічі. Зокрема, в 2,5 рази завищена рентабельність транспортних підприємств, величина пасажиропотоку занижена, ховаються реальні доходи від рекламної та орендної діяльності, завищена амортизація, відбулося безпідставне віднесення на собівартість капітальних витрат і т.п.
Отримані під час перевірок дані свідчать про те, що вартість проїзду в Київському метрополітені не може перевищувати 1 грн, а в наземному транспорті - 0,80 коп.
Турчинов доручив КМДА привести тарифи до обґрунтованого рівня, тобто зменшити, принаймні, удвічі і зобов'язав припинити заважати діяльності робочої групи.
Перший віце-прем'єр також доручив Державній податковій адміністрації України перевірити діяльність підприємств "Київпастранс" і "Київський метрополітен" з метою ліквідації джерел тіньових доходів, виявлення реальних обсягів приховуваних надходжень і недопущення ухилення від сплати податків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас