Європейські промисловці закликають кредитувати малий бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські промисловці закликають кредитувати малий бізнес

385
На думку асоціації, куди входять 47 найбільших у Європі промислових груп, відмова банків фінансувати малий бізнес є найсерйознішою проблемою, що стоїть перед європейською економікою, повідомляє 17 листопада Financial Times.
Йорма Олліла , що очолює Європейський круглий стіл промисловців (European Round Table of Industrialists) і є президентом компаній Nokia та Royal Dutch Shell, сказав в інтерв'ю Financial Times, що великі і здорові компанії глибоко стурбовані тим, чи зможуть їхні постачальники одержувати кредити.
"Це, мабуть, найважливіше питання, доступність кредиту для малого і середнього бізнесу. Ситуація дуже важка, - заявив він. - Вона вимагає серйозних дискусій з банками. Є безліч вузьких місць".
Очолювана ним асоціація, куди входять компанії від Siemens і Telefónica до Fiat та Unilever, закликала європейські уряди найближчим часом запустити програми стимулювання фінансової системи, щоб протидіяти впливу затяжної рецесії. Вони також закликали Європейський Центробанк швидко і значно знизити дисконтні ставки.
"Швидкість, з якою погіршується економічна ситуація, це щось, дотепер небачене. Тривога дуже сильна", - сказав Олліла.
Асоціація, члени якої в сукупності заробляють 1,6 трильйона євро на рік і забезпечують 4,5 млн. робочих місць, також висловила стурбованість протекціонізмом, що підсилюється, і попередила проти викупу урядами окремих секторів і компаній".
"Гострота ситуації означає, що є небезпека сприйняття державних викупів як швидкого вирішення проблеми", - відзначив Олліла.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас