Американському автопрому не буде надана допомога за рахунок коштів "плану Полсона" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американському автопрому не буде надана допомога за рахунок коштів "плану Полсона"

179
Уряд США в загальному і цілому вважає, що американському автопрому необхідна федеральна допомога, але ніяк не за рахунок плану порятунку економіки у розмірі $700 млрд.
Конгресмени приступили до чергового обговорення ситуації навколо автовиробників після заяви, що прозвучали з команди президента США про те, що "уряд не хоче, щоб американські автомобілебудівники зазнали невдачі", повідомляє Associated Press.
Демократи ж не проти використати частину коштів, призначених для порятунку фінансового сектора США, на підтримку автопрому і, насамперед, компаній з "Великої трійки". У свою чергу, корпорація General Motors, Ford Motor Co. і Chrysler LLC шукають кредити на суму $25 млрд.
Прес-секретар Білого дому Дана Періно озвучила офіційну позицію уряду, сказавши, що "автопромисловість - важлива частина нашої виробничої бази, і ми хочемо, щоб промисловість процвітала і конкурувала у світовій економіці. Ми думаємо, що допомога для них повинна прийти із програми кредитування міністерства енергетики у розмірі $25 млрд."
Прес-секретар відзначила, що програма порятунку на $700 млрд. "ніколи не призначалася конгресом для того, щоб допомогти автомобілебудівникам або іншим секторам економіки. Це було винятково призначено для боротьби із тривалою кредитною кризою в нашому фінансовому секторі".
Республіканці не мають однозначного підходу до цієї проблеми, а один із найвпливовіших сенаторів цього табору назвав американський автопром "динозавром", заявивши при цьому, що виділення величезної допомоги допоможе йому лише призупинити падіння.
"Я не вірю, що $25 млрд. про які вони говорять, допоможе їм вижити. Це лише відкладе неминуче", - наполягає сенатор Ричард Шелбі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас