Доведено: Стрибки біржових індексів здатні вплинути на щастя людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доведено: Стрибки біржових індексів здатні вплинути на щастя людини

Фондовий ринок
207
Дослідження служби Gallup підтвердило, що біржові пертурбації здатні вплинути на щастя людини. Gallup багато років регулярно заміряє рівень щастя американців - тобто, раз на три-п'ять днів запитує їх про те, щасливі вони чи ні. Накладення "рейтингу щастя" на біржові дані показує, що негативні макроекономічні новини здатні перетворити багатьох оптимістів у песимістів.
Так, 15 вересня 2008 року біржовий індекс Dow-Jones упав на 504 пункту - у той день щасливими себе назвали 39% опитаних. Через два дні, 17 вересня, біржове падіння продовжилося (на 449 пунктів) - паралельно із цим зменшилося і число оптимістів (до 37%). 18 вересня Конгрес США почав обговорювати план порятунку фінансової системи США - "рейтинг щастя" негайно підскочив до 42%. 25 вересня оголосив про неплатоспроможність найбільший іпотечний банк Washington Mutual - число оптимістів негайно скоротилося до 39%. 29 вересня Конгрес відкинув запропонований план порятунку, Dow-Jones втратив 778 пунктів, а щастя - два пункти (знизившись до 37%).
1 жовтня план все-таки був прийнятий - результатом стало зростання щастя до 39%. 3 жовтня цей законопроект підписав президент США, що дало приріст оптимізму до 42%. 12 жовтня світові лідери пообіцяли врятувати світову фінансову систему. Ця звістка по-справжньому ощасливила американців - рейтинг підскочив до 57% і т.д.
За даними служби Gallup, макроекономіка найбільшою мірою впливає на світосприйняття найбільш малозабезпечених верств американського суспільства: чим заможніша людина, тим спокійніше вона реагує, як на позитивні, так і на негативні новини. Ще одне спостереження: чим більше в американця дітей, тим вищий шанс того, що погані біржові новини заженуть його в депресію.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас