Лановий: У країні - нерозумне регулювання валютного курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лановий: У країні - нерозумне регулювання валютного курсу

Валюта
7624
В Україні не було об'єктивних підстав для таких істотних коливань на ринку валют. Таку думку висловив екс-міністр економіки, доктор економічних наук Володимир Лановий, коментуючи інформацію, що за останні півроку різниця між мінімальним і максимальним курсом долара становила 58%.
За його словами, до цього привело "нерозумне регулювання валютним курсом - у країні була дуже висока інфляція. Національний банк разом з урядом вирішив, що це головна загроза для нашої економіки, і почав різними засобами боротися із грошовою масою, його дії були занадто сильними, вони вплинули на дестабілізацію кредитного валютного фінансового ринку України. Це вилилося в зменшення кредитування економіки, у збільшення процентних ставок та у значні коливання курсу валюти".
За його словами, в Україні не було об'єктивних підстав для таких коливань.
"Нацбанк вирішив перейти до нової політики в цьому процесі і дати деяку свободу курсу. Це було зроблено дуже нерозумно, необачно, без мети, до якої ми повинні йти. Ми повинні дати сигнали економіці, споживачам, людям, яким буде курс, тому що від цього будуть залежати наші дії в різних напрямках", - вважає В.Лановий.
За його словами, відсутність позитивних сигналів, гарантій приводить до нестабільності, до втрати підприємствами ринків і до розчарування людей із приводу грошових процесів та "із приводу інформації, що надходить зверху".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас