Сорос збільшив вкладення у Petrobras та інші сировинні компанії, Баффет - у ConocoPhillips — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос збільшив вкладення у Petrobras та інші сировинні компанії, Баффет - у ConocoPhillips

573
Хедж-фонд Soros Fund Management LLC, що належить мільярдерові-інвесторові Джорджу Соросу, подвоїв свою частку в компанії Petroleo Brasileiro SA у третьому кварталі, а також збільшив вкладення в акції інших сировинних компаній, повідомило агентство Bloomberg.
За даними на 30 вересня, Soros Fund володів більше 21 млн акцій Petrobras, тоді як трьома місяцями раніше його частка в компанії становила лише 11,5 млн акцій. На частку Petrobras у минулому кварталі припала четверта частина акцій та американських депозитарних розписок, наявних у портфелі фонду, загальний обсяг яких становить $3,84 млрд.
У третьому кварталі бразильська компанія втратила 38% своєї вартості. У листопаді Petrobras оголосила про відкриття родовища нафти із запасами порядку 8 млрд барелів, що є найбільшим відкриттям у країнах Північної та Південної Америки з 1976 року.
Крім цього, Дж.Сорос збільшив майже вдвічі - до 3,3 млн акцій - свою частку в капіталі виробника добрив Potash Corp., а також купив 2,9 млн акцій вуглевидобувної компанії Arch Cial Inc.
У той же час Berkshire Hathaway, що належить іншому американському мільярдерові, Уоррену Баффету, збільшила свій пакет акцій ConocoPhillips. На 30 вересня частка Баффета в цій нафтокомпанії склала 83 млн акцій у порівнянні з 17,5 млн на 31 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас