Голова МВФ: Фонду необхідні 100 млрд дол. додаткових коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ: Фонду необхідні 100 млрд дол. додаткових коштів

Валюта
655
Міжнародному валютному фонду (МВФ) потрібні додаткові кошти для підтримки країн, що постраждали від глобальної фінансової кризи.
Про це повідомив голова МВФ Домінік Стросс-Кан в інтерв'ю Бі-Бі-Сі. За його словами, необхідно 100 млрд дол. у найближчі 6 місяців.
Дані кошти потрібні фонду понад ті 100 млрд дол., які надасть Японія. Прем'єр-міністр країни Таро Асо під час саміту "великої двадцятки", що проходив у Вашингтоні, закликав країни G20 негайно збільшити резерви МВФ.
У цей час обсяг резервів МВФ становить 250 млрд дол. Із цих коштів 30 млрд дол. будуть виділені Ісландії, Угорщині та Україні, які майже одночасно звернулися по допомогу до кредитної організації.
Крім цього, 15 листопада 2008 р. МВФ погодився надати уряду Пакистану позику в розмірі 7,6 млрд дол. для боротьби з фінансовою кризою. Очікується, що оформлення офіційного запиту відбудеться на цьому тижні.
Нагадаємо, 15 листопада ц.р. у Вашингтоні відбувся саміт лідерів країн "великої двадцятки" (G20), де обговорювалися кроки з протидії світовій фінансовій кризі. За підсумками зустрічі була прийнята декларація, у якій учасники саміту визначили кроки на найближче майбутнє - до весни 2009 р.
Зокрема, сторони домовилися скоординувати і модернізувати свої фінансові системи, щоб уникнути погіршення світової економічної кризи. Сторони взяли на себе зобов'язання відмовитися від політики протекціонізму і не вводити в найближчому році експортних бар'єрів.
"Ми повинні закласти фундамент для реформування, щоб світова криза, схожа на цю, не повторилася", - говориться в спільному комюніке.
Країни-учасниці G20 також домовилися про проведення наступного саміту, що повинен відбутися 30 квітня 2009 р. За пропозицією президента Франції Ніколя Саркозі, він, швидше за все, пройде в столиці Великобританії, що буде в цей час головувати в ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас