Індекси в Європі виросли в п'ятницю на 0,7-1,5% на сильній корпоративній звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли в п'ятницю на 0,7-1,5% на сильній корпоративній звітності

Фондовий ринок
48
Фондові індекси в Європі зросли в п'ятницю на 0,7-1,5% на сильній звітності Credit Agricole, Vinci та інших компаній, які посилили віру інвесторів у те, що прогнози прибутків компаній виправдаються, повідомило агентство Bloomberg.
"Є повернення в акції, які сильно постраждали, - відзначає фондовий управляючий KBL Richelieu Gestion Наталі Пелрас. - Навіть після сильного ралі останнього тижня вартість як і раніше значно нижча, ніж вона була".
Вартість акцій Credit Agricole збільшилася на 5,9%. Французький банк, третій за розміром капіталізації в країні, скоротив чистий прибуток у третьому кварталі на 62% через списання активів. Цей показник склав 365 млн євро, тоді як аналітики прогнозували в середньому всього 153 млн євро.
Папери Vinci подорожчали на 5,9%. Продажі найбільшої у світі будівельної компанії в минулому кварталі зросли на 10% - до 8,96 млрд євро, що виявилося кращими за прогноз в 8,65 млрд євро. Крім того, Vinci підтвердила, що очікує збільшення доходів в 2008 році.
Ціна акцій Vivendi піднялася на 3,7% після того, як власник найбільшої у світі звукозаписної компанії підтвердив прогноз зростання чистого прибутку цього року без урахування витрат на придбання на рівні 2007 року - 8,3%.
Котирування акцій сировинних компаній Європи зросли в п'ятницю на тлі наближення відносини цін паперів, що входять у розрахунок індексу Stoxx 600 Basic Resources, до очікуваних прибутків до рекордно низького рівня. Цей коефіцієнт у четвер опустився до 4-х разів, тоді як мінімум, зафіксований 27 жовтня, становить 3,8 рази.
Вартість паперів BP підскочила за підсумками торгів на 6,2% і Royal Dutch Shell - на 5,8%.
Акції Anglo American додали в ціні 3,8%. Зростання вартості міді в Нью-Йорку стало рекордним за останній тиждень, а в Шанхаї перевищило денний ліміт.
Європейська аерокосмічна корпорація European Aeronautic, Defence & Space Co. (EADS) повернулася на прибутковий рівень у третьому кварталі завдяки збільшенню поставок літаків Airbus A380. Крім того, компанія заявила, що її прибуток без урахування процентних і податкових виплат в 2008 році перевищить прогнозовані 1,8 млрд євро. На цій новині папери EADS подорожчали на 4,2%.
Сімнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи зросли за підсумками торгів в останній робочий день тижня. Виключення склав лише фінський ринок, який продемонстрував зниження після негативного прогнозу Nokia, акції якої подешевіли на 4,4%.
Найбільший у світі виробник мобільних телефонів очікує, що в четвертому кварталі світові постачальники мобільних телефонів продадуть близько 300 млн апаратів, а за весь рік ця цифра складе 1,24 млрд телефонів, у той час як раніше очікувалися продажі на рівні 1,26 млрд. штук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас