Голова КНР пропонує скорочувати частку долара у міжнародних розрахунках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова КНР пропонує скорочувати частку долара у міжнародних розрахунках

Валюта
912
Китай вважає за необхідне збільшувати число іноземних валют у міжнародних розрахунках, заявив голова КНР Ху Цзиньтао.
"Необхідно вдосконалювати міжнародну грошову систему, упевнено просувати вперед її диверсифікованість", - сказав він у своєму виступі на саміті "двадцятки" у Вашингтоні, текст якого опублікований у КНР.
Ху Цзиньтао також запропонував у рамках реформи міжнародної фінансової системи "підсилити контроль над міжнародними фінансами", "підвищити рівень участі та права голосу країн, що розвиваються, у міжнародних фінансових організаціях", "заохочувати міжрегіональне фінансове співробітництво, повною мірою використовувати механізм фінансової допомоги на регіональному рівні".
Глава китайської держави відзначив: "Причини нинішньої фінансової кризи багатосторонні, у тому числі і недосконалість макроекономічної політики, і недостатній контроль над фінансовою сферою".
Ху Цзиньтао сказав, що всі країни світу повинні "урегулювати свою макроекономічну політику, забезпечити підйом національних економік фінансовими та монетарними методами, щоб уникнути глобальної рецесії".
Він закликав "вжити заходів для стабілізації світових ринків енергоносіїв, зерна, запобігти спекуляції, щоб створити сприятливі умови для розвитку світової економіки".
Оскільки від кризи в значній мірі страждають країни, що розвиваються, і слаборозвинені, Ху Цзиньтао закликав розширити їм допомогу з боку міжнародного співтовариства та світових фінансових інститутів.
Торкнувшись китайської економіки, він підтвердив, що Китай ставить в основу вирішення своїх внутрішніх економічних проблем. Голова КНР відзначив, що завдяки вчасно вжитим заходам та урегулюванню політики у фінансово-економічній сфері в Китаї "забезпечується тенденція до стабільного досить швидкого розвитку".
"Стабільний і швидкий економічний розвиток Китаю є сам по собі вагомим вкладом у справі стабілізації світового фінансового ринку, сприяє розвитку світової економіки", - підкреслив Ху Цзиньтао.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас