Криза не заважає українцям заробляти в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза не заважає українцям заробляти в Росії

581
Незважаючи на фінансову кризу, кількість українців, які прибувають у РФ, не зменшується. Про це українським журналістам у Москві повідомив завідувач консульським відділом при Посольстві України в РФ Владимир Саєнко.
"Незважаючи на фінансову кризу, можна говорити, що кардинально кількість наших громадян, які працюють на виробництві в Росії, не зменшилася", - повідомив В.Саєнко.
За його словами, про це свідчить кількість громадян, які звертаються в консульські установи на території РФ.
Дипломат також припускає, що наступного року кількість трудових мігрантів з України в Росію не буде зменшуватися. Крім того, сказав він, у Федеральній міграційній службі повідомили, що кількість квот для українців на працевлаштування зменшуватися не буде.
Разом з тим В.Саєнко відзначив, що певне зменшення кількості працівників спостерігається через сезонність робіт. Зокрема, у літній період кількість громадян України збільшується, а в зимово-осінній - навпаки, зменшується.
За даними дипломата, в 2008 році одержали дозвіл на роботу в Росії близько 209 тис. громадян України, з них 110 тис. працюють у Москві та Московській області, інші - переважно в Краснодарському краї, у Білгородській області, Санкт-Петербурзі та інших регіонах РФ.
Українці переважно працюють на будівництві, у сфері послуг та інших галузях, відзначив працівник Посольства.
"Тенденція йде до того, що кількість офіційно зареєстрованих громадян, які працюють у РФ, збільшується", - сказав він, відзначивши, що це пов'язано з тим, що міграційний контроль у країні жорсткий і нелегальне працевлаштування загрожує роботодавцеві великими штрафами.
В.Саєнко також закликав українців, які прибувають для працевлаштування в РФ, офіційно оформлювати відповідні трудові угоди.
"Бувають дуже прикрі випадки, коли нелегальні фірми намагаються знайти роботу нашим громадянам, що в окремих випадках закінчується трагічно", - сказав дипломат, нагадавши, зокрема, що недавно на території РФ, переїжджаючи на місце працевлаштування, в автокатастрофі загинули сім українців.
Крім того, він відзначив, що дозвіл на роботу, відповідно до російського законодавства, громадяни України повинні одержати протягом 7 діб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас