Тимошенко і Путін сподіваються на укладання домовленостей між "Нафтогазом України" і "Газпромом" щодо постачання газу в Україну в 2009 до грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко і Путін сподіваються на укладання домовленостей між "Нафтогазом України" і "Газпромом" щодо постачання газу в Україну в 2009 до грудня

Енергетика
193
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко і прем'єр-міністр Росії Володимир Путін сподіваються, що компанії "Нафтогаз України" і російська "Газпром" домовляться про постачання газу в Україну на 2009 рік до грудня.
Про це вони сказали під час двосторонньої зустрічі в Кишиневі (Молдова).
"Було б дуже добре, якби до кінця листопада ми змогли підписати стратегічний договір про постачання газу в Україну", - сказала Тимошенко.
Вона висловила впевненість, що сторони готові до підписання такої угоди.
У свою чергу Путін підтвердив можливість укладання такої угоди в названий Тимошенко термін.
"Я також розраховую, що на корпоративному рівні вдасться досягти взаємоприйнятих погоджених домовленостей", - сказав Путін.
Прем'єри також обговорили співробітництво для мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіки двох країн.
Путін відзначив глибоку кооперацію між підприємствами України і Росії та підкреслив необхідність погоджених дій двох країн.
"Сьогодні як ніколи нам потрібно узгоджено діяти", - сказав Путін.
Путін висловив готовність, на зустрічі в п'ятницю обговорити з Тимошенко співробітництво в енергетиці, металургійній промисловості та галузі високих технологій.
У свою чергу, Тимошенко назвала важливим під час засідання ради голів урядів СНД обмін досвідом між головами урядів співдружності щодо подолання наслідків світової фінансової кризи для економіки своїх країн.
Вона назвала важливим для України досвід Росії в боротьбі з фінансовою кризою в банківській системі.
Як повідомляло агентство, Тимошенко в п'ятницю вранці відправилася в Кишинів для участі в засідання голів урядів СНД.
На початку листопада національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і компанія "Газпром" (Росія) домовилися про постачання в Україну не менше 55 млрд. куб. м природного газу в 2009 році.
Зараз ціна на газ для України становить 179,5 долара за 1 тис. куб. м.
"Нафтогаз" і "Газпром" на початку жовтня підписали угоду про перехід на ринкові ціни на газ до 2012 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас