Ющенко переконаний, що Тимошенко не погодиться використовувати нафтопровід Одеса-Броди в аверсному режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко переконаний, що Тимошенко не погодиться використовувати нафтопровід Одеса-Броди в аверсному режимі

Енергетика
271
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не погодиться на використання нафтопроводу Одеса-Броди в аверсному режимі. Про це глава держави сказав українським журналістам по закінченні енергетичного саміту в Баку.
Як повідомлялося, 24 вересня прем'єр-міністр Ю.Тимошенко заявляла, що уряд України найближчим часом планує завершити міжнародні переговори щодо реалізації проекту аверсного використання нафтопроводу "Одеса-Броди".
Вона вкотре відзначила, що уряд є прихильником використання нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному напрямку. На використанні нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі, що було передбачено проектом його будівництва, наполягає Президент України В.Ющенко. Нафтотранспортний проект "Одеса-Броди" замислювався з метою диверсифікованості поставок нафти на українські НПЗ і розвитку транзитних можливостей країни.
Будівництво нафтопроводу ”Одеса-Броди” завершили в травні 2002 року. Магістраль має довжину 674 км, діаметр труби - 1020 мм. Потужність першої черги нафтопроводу і терміналу становить 9-14 млн. тонн на рік.
Нафтопровід ”Одеса-Броди” планувалося використовувати для прокачування каспійської нафти в Європу. Україна протягом двох років з моменту спорудження безуспішно намагалася домовитися про транспортування каспійської нафти по ньому в прямому напрямку. Не одержавши конкретних пропозицій з боку компаній, уряд України наприкінці червня 2004 року дозволив використовувати трубопровід для транспортування російської нафти в реверсному напрямку. Таким чином, з моменту спорудження нафтопровід використовується в реверсному напрямку, що передбачає транспортування російської нафти із Бродів в Одесу і далі - танкерами через чорноморські протоки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас