Основні європейські індекси виросли в четвер, подорожчали акції Siemens, BT, BMW — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основні європейські індекси виросли в четвер, подорожчали акції Siemens, BT, BMW

Фондовий ринок
107
Основні європейські індекси зросли за підсумками торгів у четвер, Stoxx 50 піднявся на 1,22%, французький CAC 40 - на 1,1%, німецький DAX - на 0,62%. Британський FTSE знизився до закриття ринку на 0,31%.
Акції Siemens AG подорожчали на 2%. Німецький промисловий концерн заявив, що не планує відмовлятися від своїх проектів, а також не поступається часткою ринку своєму конкурентові - Alstom.
Папери GDF Suez зросли в ціні на 3,1% після того, як компанія підтвердила прогноз прибутку на поточний рік.
Вартість акцій BT Group, що повідомила про намір скоротити 6% робочих місць, підскочила на 9%. Ціна паперів BMW збільшилася на 5,9%.
У той же час котирування акцій європейських банків і сировинних компаній впали за підсумками торгів на інформації про зниження ВВП Німеччини в третьому кварталі, повідомило агентство Bloomberg.
Негативний вплив на ринок зробили також прогнози Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), згідно з якими очікується затягування періоду фінансових проблем.
Економіка Німеччини в третьому кварталі знизилася на 0,5% у порівнянні з попередньою, аналітики прогнозували скорочення ВВП на 0,2%. Згідно з уточненими даними, у другому кварталі цього року ВВП ФРН зменшився на 0,4% (раніше повідомлялося про падіння на 0,5%) щодо попереднього кварталу і збільшився за рік на 1,9% (1,7%).
Опубліковані дані підтверджують, що німецька економіка ввійшла в найгіршу рецесію, принаймні, за 12 років, оскільки світова фінансова криза скоротила експорт і витрати. ВВП ФРН останній раз скорочувався подібними темпами два квартали поспіль, що є визначальною ознакою рецесії, в 1996 році.
Вартість акцій Barclays впала за підсумками торгів на 7,1%, UBS - на 8,2%.
"Фондові ринки підуть донизу, - відзначає Ендрю Лінч із Schroder Investment Management у Лондоні. - Трейдери будуть змушені продовжувати зниження прогнозів корпоративних прибутків до рівнів, які могли б відбити економічний спад".
Прибутки 1493 компаній Західної Європи, що опублікували квартальну звітність з 7 жовтня, знизилися в середньому на 17%, виявившись гірше очікувань на 7,3%.
ВВП єврозони знизиться наступного року на 0,5%, США - на 0,9%, прогнозують в ОЕСР.
Акції BHP Billiton подешевшали на 3,7%, Anglo American - на 2,4%.
Ціна паперів британського ритейлера DSG International Plc звалилася до закриття ринку на 35%, Metro, що володіє мережами Media Markt й Saturn - на 9,1%.
"Після відмови від покупки автомобілів споживачі можуть почати утримуватися й від придбання телевізорів, що негативно позначиться на показниках Media Markt і Saturn", - відзначає аналітик Norddeutsche Landesbank Мартіна Носс.
Вартість паперів STMicroelectronics опустилася на 3,5%, Infineon - на 2% після того, як Intel, найбільший у світі виробник напівпровідників знизив прогноз виторгу на четвертий квартал до $9 млрд плюс-мінус $300 млн у порівнянні з колишнім орієнтиром в $10,1-10,9 млрд через зменшення попиту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас