Медведєв: Росія хоче перейти на ринкові ціни за постачання енергоресурсів країнам СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Росія хоче перейти на ринкові ціни за постачання енергоресурсів країнам СНД

Енергетика
435
Президент Росії Дмитро Медведєв заявляє, що Росія буде відповідально ставитися до постачання газу партнерам, у тому числі по СНД, хоча й хотіла б перейти з ними на ринкові ціни. Як повідомили в прес-службі Кремля, про це він сказав у Каннах, виступаючи на засіданні Круглого столу промисловців Росії і ЄС.
"Вважаю, що в сфері енергопостачання Росія буде поводитися також відповідально - я наполягаю на цьому терміні, - також послідовно, як вона поводилася останні роки. Ми завжди виконували всі свої зобов'язання, незважаючи на те, що окремі наші дії набували різну інтерпретацію. Але, коли мова йшла, скажімо, про ситуацію, у якій держава не платить за енергоносії, що їй постачаються, звичайно, ми змушені були застосовувати обмежувальні заходи. Але це в цілому ніяк не позначалося на поставках у Європу", - сказав Д.Медведєв.
"Ми і далі будемо себе так вести, незважаючи на наше прагнення, скажімо, вивести відносини з іншими державами, з державами, близькими нам, з державами СНД нарешті на ринкову основу. Неможливо дотувати увесь час чужі економіки. Це суперечить економічній логіці", - підкреслив він. Президент РФ запевнив, що Росія будемо виконувати всі свої зобов'язання й у випадку збільшення попиту готова інвестувати кошти у додаткові джерела.
"Ми будемо розпечатувати нові родовища, будемо вводити їх і будемо поставляти і газ, і нафту й у Європу, і в Азію, тому що це правильно з погляду підходу, з погляду економічної диверсифікованості такого роду поставок", - сказав він.
За його словами, Росія буде діяти збалансовано, прогнозовано, тому що зацікавлена в розвитку в цій сфері кооперації з європейськими партнерами.
Він також відзначив, що не вважає, що в наступному десятилітті світ зіткнеться з якоюсь тотальною нестачею енергоресурсів. "По-перше, все-таки викопних ресурсів, що б там не казали, на нашій планеті ще багато. І в Російській Федерації чимало. І, по-друге, є альтернативна енергетика, що, звичайно, буде розвиватися", - сказав Д.Медведєв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас