Ахметов продає Харцизький трубний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов продає Харцизький трубний завод

Фондовий ринок
4442
Учора на ПФТС була зареєстрована угода із продажу 12,5% акцій Харцизького трубного заводу, що належить групі "Метінвест" (власник - бізнесмен Рінат Ахметов). Вартість пакета акцій найбільшого трубного підприємства України склала 100 мільйонів доларів. Ім'я нового власника частки в завод не повідомляється.
Інформоване джерело в групі "Метінвест" повідомило, що трансакція відбулася в рамках реструктуризації корпоративної структури групи.
Однак аналітики вважають, що угода, що відбулася, не схожа на технічне переміщення акцій, що не приводить до фактичної зміни їхнього власника. Із цього приводу інвестиційна група "Сократ" навіть поширила спеціальний прес-реліз.
Аналітики "Сократа" допускають, що акції Харцизького трубного заводу могли стати заставою за наданий "Метінвесту" кредит. У своїх припущеннях експерти ґрунтуються на тому, що трансакція була публічною (угоду зареєстрували на ПФТС), сплачена сума - "круглою".
"Отримані "Метінвестом" гроші можуть бути використані для поглинань, можливо, вугільної компанії United Coal у США. Придбання настільки необхідних активів з коксівного вугілля дозволить "Метінвесту" істотно зміцнитися і буде позитивним для всієї групи", - говорять в "Сократі".
Петро Чорних
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас