"Оболонь" і "Сармат" продовжують з'ясувки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Оболонь" і "Сармат" продовжують з'ясувки

26
Касаційна скарга ЗАТ "Оболонь" до Верховного суду України на рішення Апеляційного суду Києва в справі купівлі ЗАТ "Сармат" акцій "Оболоні" буде подана до 31 серпня 2002 р. Про це заявив президент "Оболоні" Олександр Слободян.
Як повідомляла ВОЛЯ, Апеляційний суд м. Києва 21 серпня п.р. визнав законною купівлю інвесткомпанією "Керамет Інвест" на користь ЗАТ "Сармат" акцій, емітованих ЗАТ "Оболонь". Таким чином, Апеляційний суд скасував рішення Деснянського районного суду м. Києва від 6 червня 2002 року, що визнав цю угоду недійсною.
Як повідомляє прес-служба "Оболоні", апеляційна інстанція під час розгляду справи не зважила на жоден аргумент представників ЗАТ "Оболонь". Нагадаємо, на початку березня 2002 року президент "Оболоні" Олександр Слободян звинуватив керівництво "Сармата" у тім, що воно через інвестиційну компанію "Керамет Інвест" незаконно скуповує акції "Оболоні", оскільки, відповідно до статутних документів київського підприємства, акції можуть бути продані тільки в межах закритого акціонерного товариства, тобто акціонерам "Оболоні" або самому товариству.
Представники "Сармата" пропонували акціонерам "Оболоні" продати акції за ціною, яка більш ніж у 5 разів перевищує їхню номінальну вартість (номінальна вартість 1 акції — 100 грн.). Таким чином, представники "Сармата" скупили майже 12% акцій підприємства.
Відповідно до договору "Керамет Інвест" має придбати для "Сармата" 41,5% акцій "Оболоні". На думку експертів Антимонопольного комітету України, якщо ЗАТ "Сармат" придбає 41,5% акцій ЗАТ "Оболонь", його частка на ринку пива України перевищить 40%, що призведе до монополізації ринку пива в країні.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас