Без сприяння НБУ неможлива стабілізація ситуації у будівельній галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без сприяння НБУ неможлива стабілізація ситуації у будівельній галузі

Нерухомість
812
Без сприяння Національного банку України (НБУ) неможлива реалізація заходів, запропонованих у законопроекті про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва, що переданий на розгляд комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.
"Треба підключити НБУ. Головне зараз - це гроші. Без НБУ неможлива реалізація положень законопроекту. Цього року необхідно забезпечити рефінансування НБУ банків", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Юрій Сербін.
За його словами, одним з положень документа є забезпечення цього року бюджетників грішми для одержання квартир.
Крім того, законопроект передбачає завершення будівництва житлових об'єктів з готовністю більше 70%, вартість житла в яких повинні визначити Міністерство економіки і Міністерство регіонального розвитку та будівництва.
"У наступному році треба добудувати будинки з готовністю більше 50%, а потім - будинки з готовністю нижче 50%", - додав він.
Крім того, Сербін повідомив агентству, що законопроект передбачає створення програми про будівництво житла з державною підтримкою на рівні 30%, а також спрощення дозвільних процедур у будівництві.
Відповідаючи на запитання агентства про можливість прийняття парламентом даного законопроекту, він сказав, що "я вважаю, що якщо ми розумні люди, то треба прийняти його за основу і доопрацювати в другому читанні".
На думку Сербіна, "цілком можна його підготувати (даний законопроект), щоб на наступному тижні вносити в залу для прийняття його в першому читанні".
Однак він не береться прогнозувати строки його прийняття в першому читанні, додавши при цьому, що "все залежить від політичної ситуації".
Як повідомлялося, у Верховній Раді 11 листопада був зареєстрований під №3354, внесений Кабінетом міністрів України, проект закону про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва. Профільними визначені п'ять парламентських комітетів.
Однак зміст даного законопроекту поки недоступний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас