"Київгаз" має намір обмежувати газопостачання "Київенерго" з 14 листопада через борги за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київгаз" має намір обмежувати газопостачання "Київенерго" з 14 листопада через борги за газ

Енергетика
1220
Газопостачальна компанія "Київгаз" має намір розпочати обмеження транспортування природного газу для компанії "Київенерго" з 10:00 14 листопада у разі відсутності погашення боргів за спожитий газ.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Київенерго".
З відповідними попередженнями до "Київенерго", крім "Київгазу", звернулися також газопостачальна компанія "Київоблгаз" і дочірня компанія Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" - "Укртрансгаз".
За даними "Укртрансгазу", у зв'язку з наявністю заборгованості "Київенерго" не одержала лімітів газу на 2-у декаду листопада.
"(У разі непогашення боргів) "Київгаз" буде змушена розпочати процедуру припинення транспортування газу для підприємств "Київенерго з 10:00 14 листопада", - передає прес-служба текст відповідного листа "Київгазу".
У зв'язку з цим голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський назвав загрозливою ситуацію із забезпеченням подальшого проходження опалювального сезону в Києві.
"Попередження про відключення від газопостачання... є достатньою підставою для того, щоб вважати ситуацію з теплопостачанням у Києві загрозливою. Борги "Київенерго" накопичуються й становлять реальну загрозу для стабільної роботи (компанії)", - вважає керівник "Київенерго".
Станом на 12 листопада борг "Київенерго" за газ перед компанією "Газ України" становить близько 90 млн. гривень.
Зараз Київ щодня споживає близько 10 млн. куб. м газу для забезпечення потреб міста в тепло- і електроенергії, що становить близько 11,5 млн. гривень за добу в грошовому обчисленні.
За підрахунками компанії, у листопаді-грудні за спожитий газ "Київенерго" повинна буде оплатити "Газу України" близько 725 млн. гривень.
Водночас, підкреслює компанія, з передбачених у міському бюджеті Києва 790,8 млн. гривень компенсації в 2008 році "Київенерго" через невідповідність різниці в тарифах зараз фактично компанією отримано 385,8 млн. гривень.
Як повідомляло агентство, Київська міська державна адміністрація виключає обмеження "Київенерго" теплопостачання міста через неповну компенсацію їй різниці в тарифах з міського бюджету.
У свою чергу, "Київенерго" допускає обмеження теплопостачання в Києві у разі неповної компенсації різниці в тарифах з міського бюджету.
"Київенерго" забезпечує теплом і електроенергією Київ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас