Податкова констатує найкращу дисципліну сплати податків банками з групи найбільших — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова констатує найкращу дисципліну сплати податків банками з групи найбільших

Казна та Політика
387
Державна податкова адміністрації констатує, що банки з групи найбільших мають найкращу дисципліну сплати податків серед усіх банків.
Про це під час третього щорічного українського банківського форуму інституту Адама Сміта повідомив директор департаменту Податкової з контролю за фінустановами Тетяна Сисоєва.
За її даними, середній показник податкового навантаження з банківської системи (співвідношення нарахованого податку на прибуток до валових доходів) становить 5,96%.
При цьому для групи найбільших банків цей показник становить 6,48%, для групи великих банків - 5,87%, середніх - 4,79%, невеликих - 4,11%.
Питома вага банків, податкове навантаження яких менше від 1%, становить 5,6% у загальній кількості банків, що працюють.
За січень-жовтень обсяг сплати податків банками збільшився в 1,7 рази до 4,5 млрд. гривень порівняно з аналогічним періодом 2007 року.
Із загальної суми сплачених банками податків обсяг податку на прибуток становив 2,5 млрд. гривень (або 55%).
Найбільшими банками-податкоплатниками за абсолютним показником сплати податків Сисоєва назвала Приватбанк, Державний експортно-імпортний банк, Промінвестбанк, Укрсоцбанк.
Серед банків з найбільшим показником податкового навантаження (відносний показник сплати податків) вона назвала Сітібанк (Україна) з рівнем податкового навантаження 21%, Calyon Bank (Україна) з рівнем податкового навантаження 19% і ING Bank (Україна) з рівнем податкового навантаження 15,6%.
Як повідомляло агентство, у вересні Державна податкова адміністрація констатувала збільшення податкових надходжень після покращення контролю над діяльністю фінансових установ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас