На енергоринку США очікується велика консолідація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На енергоринку США очікується велика консолідація

Енергетика
268
Американські виробники енергії, що залишаються поки незалежними, імовірно, усі будуть залучені в процес злиттів або поглинань у наступні 12-18 місяців. Про це в інтерв'ю Reuters заявив голова Duke Energy Corp. Джим Роджерс.
Спроба ворожого поглинання NRG Energy Inc. з боку Exelon Corp. і покупка Constellation Energy Group Inc. холдингом MidAmerican Energy струснули ринок постачальників електроенергії.
Таким чином, аналітики та керівники компаній цього сектора зараз задаються питанням, хто буде наступним. Головними претендентами на поглинання з боку більш сильних конкурентів є компанії Mirant, Dynegy Inc., Reliant Energy Inc. і Calpine Corp. Хоча керівник Duke Energy і не назвав конкретної черговості, він відзначив, що: "протягом найближчих 18 місяців, ми будемо свідками або консолідації або придбання всіх цих компаній".
Роджерс, що має 20-річний досвід керівництва в енергетичній галузі пояснив, що за увесь час його роботи не було більш сильної тенденції для злиттів і поглинань на енергетичному ринку США.
"Ми дивимося на консолідацію в банківській сфері, ми бачимо розміри сервісних компаній у США в порівнянні з великими сервісними компаніями в Європі, у нас дійсно малі розміри", - сказав він.
Прикладом слугує Exelon, найбільша американська компанія з виробництва ядерної енергії, що почала вороже поглинання NRG через 2 дні після того, як ця компанія відхилила пропозицію Exelon у розмірі $6 млрд.
"Наявність доступу до капіталу на досить розумні терміни є ключовим для нашого зростання, це є дуже важливим для нашого майбутнього і для підтримки нашої інфраструктури", - упевнений Роджерс.
Він вважає, що іншою важливою темою є енергозбереження, що повинно стати ключовою темою для наступного уряду США. Це дозволить стимулювати економічне зростання у майбутньому, оскільки навіть зараз стає усе важче одержати доступ до дешевих джерел енергії.
"Сьогодні Японія і Данія - це 2 найефективніші країни у світі за рівнем енергозбереження. Якщо в країні спостерігається зростання населення, то в майбутньому почнеться боротьба за ресурси і ті країни, які зможуть домогтися найефективнішого енергоспоживання, одержувати найбільший потенціал для збільшення ВВП на душу населення", - підбив підсумок голова Duke Energy.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас