Число економічних злочинів у Росії цього року виросло на 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число економічних злочинів у Росії цього року виросло на 3%

100
У Росії з початку року скоєно 380 тис економічних злочинів, заявив сьогодні на нараді в Єкатеринбурзі голова Слідчого комітету при прокуратурі /СКП/ РФ Олександр Бастрикін.
За його словами, передає ІТАР-ТАРС, збільшення кількості злочинів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало 3 відсотки. Збиток від цих злочинів склав 111 млрд рублів. Кількість злочинів, пов'язаних з хабарами, також збільшилася - на 8 проц - до 11 тис. Порушено 167 тис кримінальних справ, половина з них уже направлена в суд.
"При цьому необхідно говорити не тільки про притягнення до відповідальності фізичних осіб, що скоїли злочин, важливо домагатися відшкодування збитку. Ми повинні домогтися, щоб незаконні доходи поверталися державі і суспільству", - підкреслив О.Бастрикін.
Як приклад він навів один з банків Санкт-Петербурга, що протягом двох років легалізовував і переводив за кордон гроші, добуті кримінальним шляхом. Збиток від діяльності цього банку перевищив 30 млрд руб. Але ці гроші вже не повернути і відшкодовувати збиток доведеться державі.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас