Ринок знову почервонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок знову почервонів

Фондовий ринок
8305
Позитивні настрої ринків по усім світі на початку цього тижня змінилися занепадницькими. Негативні новини зі США, а також чергове падіння цін на нафту забезпечили у вівторок падіння російських паперів. Індекс РТС втратив 10,67%, індекс ММВБ - 12,64%, причому торги на ФБ ММВБ були припинені до четверга. Учасників ринку знову кидає то в жар, то в холод. Однак, вважають експерти, до розвороту вони поки ще не готові.
У вівторок російському ринку акцій всупереч очікуванням деяких експертів не вдалося продовжити бадьоре зростання.
"Як тільки дує зустрічний вітер на західних майданчиках, а підтримки з боку держави не спостерігається, покупці на російському ринку розбігаються" Причина все та ж: украй негативне зовнішнє тло - азіатські ринки одразу ж пішли в мінус, у ньому ж і закрившись, американські фондові індекси напередодні втратили 0,8-1,9%, а ф'ючерси на індекси США помітно знизилися.
Однак головним фактором тиску виявилася нафта, вартість якої в Нью-Йорку під час торгів у вівторок опускалася нижче позначки 60 доларів за барель. Це пов'язано з побоюваннями того, що антикризові заходи урядів різних країн не зможуть привести до стабілізації у світовій економіці найближчим часом, відзначають експерти. У Лондоні ціна нафти падала ще крутіше - нижче 56 доларів.
Нічого дивного не відбулося: російський ринок відкрився в негативній зоні. Тільки за першу хвилину торгів індекс ММВБ продовжив стрімко знижуватися. Торги акціями вчора на ФБ ММВБ були припинені з 11:05 на 1 годину через падіння техіндексу більш ніж на 5%, а з 12:35 торги на годину призупинила вже ФБ РТС, нагадує ІА "Фінмаркет".
Європа, що відкрилася, також не додала ринку оптимізму. Європейські індекси почали знижуватися вперше за три дні на побоюваннях подальшого зниження корпоративних прибутків і падіння вартості нафти та металів, відзначає Bloomberg.
За підсумками торгів індекс РТС до закриття попередньої сесії знизився на 10,67% і склав 725,89 пункту. У лідерах падіння (за списком РТС-10) виявилися папери Норнікеля (-17,91%), МТС (-16,67%) і Ощадбанку (-15,69%).
Фондова біржа ММВБ із 18:40 зупинила торги акціями до четверга через падіння технічного індексу біржі більш ніж на 10% до рівня закриття попереднього торговельного дня. До моменту закриття індекс ММВБ склав 647,80 пункту, втративши за неповну торговельну сесію 12,64%.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас