ДКЦПФР посилила порядок розрахунку біржових курсів цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР посилила порядок розрахунку біржових курсів цінних паперів

Фондовий ринок
594
Біржовий курс цінного папера (ЦП) повинен розраховуватися тільки на підставі укладених угод з розрахунками в триденний термін.
Відповідне виправлення до положення про функціонування фондових бірж внесла Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку України (ДКЦПФР) своїм рішенням №1110 від 6 жовтня, що було зареєстровано в Мін'юсті 6 листопада.
"Біржовий курс ЦП - ринкова ціна ЦП, що визначається за результатами біржових торгів на підставі виконаних біржових контрактів, в яких передбачено, що термін їхнього виконання не перевищує трьох днів з моменту їхнього укладання", - і говориться в документі.
Відповідно до нього, свою діяльність біржі повинні привести у відповідність з новою нормою протягом трьох місяців після набуття рішення чинності.
Дотепер біржовий курс ЦП установлювався як ринкова ціна ЦП, що визначалася за результатами біржових торгів на підставі укладених біржових угод. На думку компаній з управління активами, це створювало можливості для зловживань.
Провідна фондова біржа ПФТС в умовах загострення кризи та у відповідь на критику восени цього року скоротила можливі терміни розрахунку по цінних паперах з десяти до трьох днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас